Οι επικουρικοί, οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ και με ατομικές συμβάσεις (ΣΟΧ) καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα Νοσοκομεία

Πρέπει οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε Αορίστου Χρόνου

Του Γιώργου Μανουσάκη,
νοσηλευτή, προέδρου ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων
Γενικού Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου Κρήτης.
Πηγή: ygeionomikoi.gr

Το γεγονός ότι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ δεν θα απολυθούν το Φεβρουάριο και το Νοέμβριο του 2019 είναι θετικό και το διεκδικήσαμε με τις κινητοποιήσεις, τις απεργίες και τις συγκεντρώσεις μας.
Όμως παράλληλα η κυβέρνηση αρνείται να μετατρέψει τις συμβάσεις όσων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα Νοσοκομεία σε αορίστου χρόνου.
Είναι αυταπόδεικτο ότι οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ, οι επικουρικοί και οι εργαζόμενοι με ατομικές συμβάσεις (ΣΟΧ) καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα Νοσοκομεία και πρέπει οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε Αορίστου Χρόνου, κάτι που η κυβέρνηση αρνείται, παρότι  το επιβάλει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και νομολογία (υπάρχει πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το θέμα).

Μέχρι στιγμής, μέσα στο 2018 η κυβέρνηση δεν έχει προκηρύξει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΘΕΣΗ προσωπικού για τα Νοσοκομεία πλην ιατρών. Περιμένουμε μόνο την προκήρυξη για τις θέσεις των νυν επικουρικών, για την οποία τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη φημολογία ότι θα μετατεθεί για το νέο έτος.
Ουσιαστικά συνεχίζεται η τακτική των ελαστικών σχέσεων εργασίας στα Νοσοκομεία, τακτική που έχει αποδειχθεί αδιέξοδη και αναποτελεσματική. Παράλληλα, με την ανανέωση οι συνάδελφοι τίθονται από τους υπουργούς σε μια κατάσταση προεκλογικής εργασιακής ομηρείας.

Απέναντι σε αυτά, όλοι μαζί πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα για μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας στα Νοσοκομεία με κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και με προκηρύξεις νέων μόνιμων θέσεων.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Οι επικουρικοί, οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ και με ατομικές συμβάσεις (ΣΟΧ) καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα Νοσοκομεία

  1. Άλλο να ζητάμε να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις με μόνιμο προσωπικό και άλλο να ζητάμε να γίνουν αορίστου χρόνου οι συγκεκριμένοι επικουρικοί. Πριν απο αυτούς είχαμε και άλλους στα νοσοκομεία αλλά και σε άλλες υπηρεσίες που με το τέλος τον συμβάσεων τους έχουν μπει στην ανεργία. Μ αυτό που ζητάτε, στηρίζετε την αδικία που συμβαίνει με τις επαναλαμβανόμενες ανανεώσεις των σημερινών επικουρικών, απέναντι σε όσους δεν τους ευνόησε η συγκυρία να είναι σήμερα επικουρικοί. Ο ένας χρόνος σύμβαση έγινε τέσσερα χρόνια με όλα τα πλεονεκτήματα που συνεπάγεται αυτό {οικονομικά ωφελούμενοι άλλα και τα μόρια απο την προϋπηρεσία που κατέχουν πλέον οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι} έναντι όλων των υπολοίπων. Μόνιμο προσωπικό ΝΑΙ, να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις ΝΑΙ, αλλά δίκαια για όλους, με προκηρύξεις κανονικά για να δοθεί η ευκαιρία σε όλους και όχι με μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
    Και για να μην παρεξηγηθώ απ τους εργατοπατέρες , είμαι μόνιμο προσωπικό και δεν έχω κανέναν δικό μου που να διεκδικεί θέση.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.