Εκλογές ΕΙΝΑΠ–ΟΕΝΓΕ: Στις 26/2 ψηφίζουμε-στηρίζουμε Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή

Του Αντώνη Καραβά

Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή μαζικό ενωτικό σχήμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς που  απαρτίζεται από την ΑΡΣΙ (Αριστερή Συνεργασία Ιατρών), το Νυστέρι, την ΡΕΙ (Ριζοσπαστική Ενότητα Ιατρών -ΜΕΤΑ) και ανεξάρτητες/τους συναδέλφισσες/φους, συμμετέχει στις εκλογές για την ΕΙΝΑΠ που θα διεξαχθούν σε όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά στις 26 Φλεβάρη.

Το μήνυμα για την ανάγκη ενωτικής αντίστασης και ανατροπής της μνημονιακής  πολιτικής της κυβέρνησης και της  νεοφιλελεύθερης αντιπολίτευσης, καθώς και του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού που τη στηρίζει πρέπει να είναι ακόμα πιο  ισχυρό και σε αυτές τις εκλογές.

Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι ιδιαίτερα οι επικουρικοί  και οι ειδικευόμενοι γιατροί πρέπει να γυρίσουν την πλάτη  στην κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – και στην κυβερνητική παράταξη Μέτωπο που την στηρίζει ανοιχτά- γιατί εφαρμόζει στην πράξη δεξιά μνημονιακή πολιτική, ενισχύει την ρουσφετολογική πολιτική μέσα από την ομηρία των επικουρικών γιατρών, την απογοήτευση και την φυγή στο εξωτερικό για τους νέους ειδικευόμενους, την απομάκρυνση από τη συλλογική πάλη και διεκδίκηση και απαξιώνει τις αριστερές ιδέες.

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συνάδελφους να  αποδυναμώσουν την παράταξη της ΔΗΚΝΙ που πρόσκειται στην νεοφιλελεύθερη ακροδεξιά ΝΔ των Μητσοτάκη -Γεωργιάδη  που υποστηρίζει ανοιχτά και φανατικά τα συμφέροντα του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου στην υγεία, την πολιτική των περικοπών και των μνημονίων.

Κι αυτό πρέπει να το κάνουν όχι με την αποχή αλλά με την μαζική συμμετοχή  στις εκλογές και  την  στήριξη στο Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή για να δώσουν  νέα ώθηση και  δύναμη για  αγώνες κόντρα στα μνημόνια, τα ματωμένα πλεονάσματα και στα επιχειρηματικά συμφέροντα στην υγεία και την κοινωνία.

Για να ενισχυθεί η πολιτική της ενωτικής ριζοσπαστικής αντικαπιταλιστικής αριστερής  της ανυπακοής και  της αντίστασης, για να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις την επόμενη ημέρα των εκλογών  για ένα μαχητικό μαζικό κίνημα μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις επιτροπές αγώνα, τις γενικές συνελεύσεις και το συντονισμό τους, ικανό να συγκρουστεί και να ανατρέψει τα μέτρα της  αντεργατικής πολιτικής.

Διεκδικούμε:

Δημόσια Δωρεάν υψηλού επιπέδου υγεία για κάθε κάτοικο της χώραςγια κάθεάνεργοανασφάλιστο και μετανάστηΚοινός αγώνας σε εργασιακούς χώρους καιγειτονιές για ελεύθερη δωρεάν πρόσβαση  στην υγεία για όλους

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία. Κατάργηση του θεσμού των επικουρικών, των  εκτάκτων και όλων των μορφών της ελαστικής και ενοικιαζόμενης εργασίας. Καμία απόλυση επικουρικού γιατρού και και συμβασιούχου στα νοσοκομεία.  Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου. Να  προκηρυχτούν όλες οι κενές θέσεις των γιατρών στο βαθμό του επιμελητή Β.

Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με καθολική ισότιμη πρόσβαση όλων των κατοίκωνσε γιατρούς όλων των ειδικοτήτωνΜαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στακέντρα υγείαςνα αναπληρωθούν τώρα οι χιλιάδες απολύσεις από το νόμοΓεωργιάδη.

Αυξήσεις στους μισθούςτα ωρομίσθια των εφημεριώντις συντάξεις και τα επιδόματα.

Ανθρώπινα ωράρια με  μείωση του εργάσιμου χρόνου χωρίς μείωση αποδοχών καιδικαιωμάτων. Το  δικαίωμα στο ρεπό μετά από ενεργή εφημερία να διεκδικηθεί και να κατοχυρωθεί παντού.

Πραγματικό 48ωρο με πρωινό τακτικό ωράριο 6ωρο – 5θήμερο  – 30ωρο και μία εφημερία την εβδομάδα με ρεπό μετά την εφημερία.

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και του νόμου Κατρούγκαλου

Μέτρα για την ενίσχυση της γυναίκας συναδέλφου που εκτός από τα επιστημονικά και εργασιακά καθήκοντα αναλαμβάνουν και τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις ελλέίψεις κοινωνικών δομών στήριξης για να φροντίσουν  οικογένεια και σπίτι. Όχι στον σεξισμό και τις διακρίσεις στο χώρο δουλειάς

Συντασσόμαστε με το λαϊκό αντιπολεμικό κίνημα, Καταγγέλλουμε στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και  την απόλυτη πρόσδεση της Ελλάδας στις επιβουλές του Τραμπ και  του ΝΑΤΟ. Διεκδικούμε ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες, να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας-ΕΕ.

Απαιτούμε  την απόλυτη καταδίκη των φασιστών – δολοφόνων της Χρυσής Αυγής

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙΕΣ της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΙΑΤΡΩΝΜΕΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

 με το ψηφοδέλτιο του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή

 

Καραβάς Αντώνης του ΙωάννηΕιδικός ΠαθολόγοςΓ.ΝΑθήνας

Μπέλτσιος Μιχάλης του Γεωργίου,ΟρθοπεδικόςΘριάσιο

Τοσονίδου Δέσποινα του ΘεόφιλουΑκτινοδιαγνώστριαΑσκληπιείο Βούλας

Τσερωτάς Παναγιώτης του ΝικολάουΑκτινοδιαγνωστήςΕυαγγελισμός

Φαράντος Χαράλαμπος του ΙωάννηΧειρουργόςΓ.ΝΑθήνας

Φόρτης Θανάσης του ΑναστασίουΕιδικός ΠαθολόγοςΑσκληπιείο Βούλας

Χαμόδρακα Ευτυχία του ΣταύρουΚαρδιολόγοςΑσκληπιείο Βούλας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.