Τα «κατά Ευκλείδη» Βαρέα – Ανθυγιεινά

Πηγή: ygeionomikoi.gr

«Πρωτότυπες» ιδέες, καθόλου όμως φιλεργατικές, φαίνεται ότι έχει ο κ. Τσακαλώτος όσον αφορά το θεσμό των βαρέων και ανθυγιεινών και την επέκτασή του στο Δημόσιο.

Το λέμε αυτό μιας και στη σημερινή συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ και των Ομοσπονδιών ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο που οι ειδικότητες τους είναι στον κατάλογο των ΒΑΕ, πρέπει να εξαντλούν όλο τον εργασιακό βίο, δηλαδή να συνταξιοδοτούνται στα 67 έτη. Όμως ως «φιλεργατικός» ο κ. Τσακαλώτος τους «κάνει τη χάρη» και προτείνει να μπορούν τα τελευταία πέντε χρόνια να μεταφέρονται σε ελαφρότερες εργασίες π.χ. σε γραφεία.

Προφανώς ο κ. Τσακαλώτος δεν επισκέπτεται τα δημόσια νοσοκομεία και δεν γνωρίζει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες παρέχουν υπηρεσίες οι εργαζόμενοι στην νοσηλευτική υπηρεσία, στα εργαστήρια, στην καθαριότητα κλπ. Αλλιώς δεν θα ξεστόμιζε αυτές τις απαράδεκτες προτάσεις.

Η πρόταση του κυρίου Τσακαλώτου μπορεί να είναι «για γέλια και για κλάματα» δείχνει όμως τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης και στο ζήτημα αυτό. Αποδεικνύει ότι τόσο ο κ. Τσακαλώτος όσο και η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν συζητούν τη μείωση του χρόνου συνταξιοδότησης για αυτούς τους εργαζόμενους αλλά μπορούν να παίζουν και παιχνιδάκια στις πλάτες τους.

Όλα αυτά συμβαίνουν παρά το γεγονός ότι  ο θεσμός των ΒΑΕ έχει  επεκταθεί στο Δημόσιο για όσους διορίστηκαν και διορίζονται μετά το 2011 και απλά απαιτείται η έκδοση μιας υπουργικής απόφασης που θα καθορίζει τους όρους για την ένταξη στα ΒΑΕ όσων έχουν διοριστεί πριν από το 2011.

Αν όλα αυτά συνδεθούν και με το γεγονός ότι η επανεξέταση του ανθυγιεινού επιδόματος παραπέμπεται για μετά τις εκλογές, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση αρνείται να δώσει λύσεις σε κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων στο Δημόσιο και ειδικότερα στο χώρο της υγείας που δουλεύουν κάτω από δύσκολες και ανθυγιεινές συνθήκες.

Η εξέλιξη αυτή σε συνάρτηση με την γενικότερα αρνητική στάση της Κυβέρνησης στα αιτήματα των εργαζομένων στο δημόσιο αλλά και στο χώρο της υγείας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αδράνεια και εφησυχασμό. Αντίθετα απαιτείται εγρήγορση και αγωνιστική διεκδίκηση.

Σε αντίθετη περίπτωση σε λίγα χρόνια κινδυνεύουμε να δούμε νοσηλεύτριες με μαγκούρες να προσφέρουν υπηρεσίες στα Νοσοκομεία.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.