Ηλεκτρονική διακυβέρνηση… με ένα 6μηνο χρονοκαθυστέρηση

Πηγή: ygeionomikoi.gr

Αισίως μπήκαμε στον Απρίλη του 2019 αλλά όπως φαίνεται το Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που σύμφωνα με το ίδιο προωθεί και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εμφανίζει κάποια χρονοκαθυστέρηση στην εμφάνιση δεδομένων στις ψηφιακές του εφαρμογές.

Έτσι, τα στοιχεία της απογραφής του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο έχουν να ενημερωθούν από τον Οκτώβριο του 2018 στην αντίστοιχη ηλεκτρονική σελίδα που διατηρεί το υπουργείο. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, βεβαίως, οι υπηρεσίες του Δημοσίου ενημερώνουν κανονικά την σχετική εφαρμογή, όμως αυτό δεν αποτυπώνεται στα στοιχεία που εμφανίζονται.

Δεν θεωρούμε πολύ πιθανό η χρονοκαθυστέρηση  αυτή να οφείλεται σε αμέλεια των υπηρεσιών του υπουργείου, αλλά έχουμε την αίσθηση ότι αυτό συνδέεται με την προσπάθεια του υπουργείου να κρύψει ότι οι προσλήψεις   μόνιμων εργαζομένων στο Δημόσιο είναι ελάχιστες. Αν το δεύτερο επαληθευτεί τότε το αφήγημα της Κυβέρνησης, για κάλυψη των κενών με μόνιμο προσωπικό, καταρρέει. Ταυτόχρονα θα αποκαλυφθεί  ότι ο αριθμός των μονίμων εργαζομένων  έχει κατρακυλήσει ακόμα περισσότερο, ενώ παράλληλα έχει εκτιναχθεί ο αριθμός των ελαστικά εργαζόμενων, και λόγω μακράς προεκλογικής περιόδου .

Αν μάλιστα πάρουμε υπόψιν αυτό που συμβαίνει στο χώρο της υγείας, τότε μια τέτοια εικόνα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου, εκτός από την συμβολή της στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της μνημονιακής κεντροαριστεράς, ίσως πρέπει να ασχοληθεί και με αυτά τα «ταπεινά» θέματα.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.