Νοσοκομείο Άρτας: Νέα κάθοδος στην Αθήνα των εργαζομένων την Δευτέρα

Στην κήρυξη 24ωρης απεργίας την ερχόμενη Δευτέρα 29 Ιουλίου, προχώρησε με ομόφωνη απόφασή του το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας, καθώς πολλοί εργαζόμενοι στους τομείς της υγείας στην Άρτα είναι απλήρωτοι!

Την γνωστοποίηση τόσο της απεργίας, όσο και της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας  στην οποία θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι, έκαναν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, στην οποία αναφέρουν τα εξής:

«Παρά τις επανειλημμένες  πιέσεις του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τα ΚΥ Άρτας καθώς και την εξώδικη διαμαρτυρία μας για την πληρωμή δεδουλευμένης εργασίας των συναδέλφων εργαζόμενων στη σίτιση και στη καθαριότητα του Νοσοκομείου, των συναδέλφων που εργάζονται με καθεστώς επικουρικού προσωπικού και των συναδέλφων γιατρών και επιστημόνων για το σύνολο των εφημεριών τους, οι συνάδελφοι παραμένουν απλήρωτοι.

Ομόφωνα το ΔΣ του Συλλόγου στη  συνεδρίαση του στις 24/7/2019 αποφάσισε τη προκήρυξη 24ωρης απεργίας τη Δευτέρα 29/7/2019 για το παραπάνω προσωπικό και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας.

Με ευθύνη του συλλόγου έχει οριστεί προσωπικό ασφάλειας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

-Την άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων

-Τη μετατροπή των συμβάσεων του προσωπικού ορισμένου χρόνου σε αορίστου καθώς και την άμεση πρόσληψη του επικουρικού προσωπικού που εργάζεται στο Νοσοκομείο.

– Επαρκή χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας και αύξηση των προϋπολογισμών για την υγεία

– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τα Νοσοκομεία και τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που να καλύπτει τις ανάγκες και του Νοσοκομείου και των πολιτών.

– Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ για ένα δημόσιο σύστημα υγείας

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ με όλες μας τις δυνάμεις, για να είναι η υγεία ένα δημόσιο αγαθό που παρέχεται δωρεάν σε όλο το λαό».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.