Νοσοκομείο Μυτιλήνης: Απολύσεις εργολαβικών εργαζομένων γιατί ζητούσαν το μισθό τους

Πηγή: ygeionomikoi.gr

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Στο Νησί δύο εργαζόμενοι σε εργολαβική εταιρία που παρέχει υπηρεσίες στο νοσοκομείο Μυτιλήνης απολύθηκαν επειδή διεκδίκησαν την καταβολή του μισθού τους.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα » η εταιρία καθυστερούσε την καταβολή των αποδοχών δυο προηγούμενων μηνών γεγονός που ανάγκασε τον έναν εργαζόμενο να απευθυνθεί στην Διοικήτρια του Νοσοκομείου Άννα Ζερβού. Η διοικήτρια επικοινώνησε  με την εταιρία και τους κατέστησε σαφές ότι πρέπει να γίνεται κανονικά η πληρωμή του προσωπικού.

Η επαφή αυτή του εργαζόμενου με την διοίκηση είχε ως συνέπεια τις αμέσως επόμενες ημέρες η εταιρία να απαλλαγεί από τον «ενοχλητικό» εργαζόμενο που διεκδίκησε το αυτονόητο. Απολύθηκε την περασμένη εβδομάδα και ενώ του οφείλονταν οι δεδουλευμένες αποδοχές του Ιουνίου καθώς το επίδομα αδείας. Ο απολυμένος προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας καθώς η εταιρία δεν του έκανε γνωστό πότε θα πληρωθεί λέγοντας του ότι «θα πληρωθείς όταν πληρωθούν και οι υπόλοιποι». Τελικά κατόπιν παρέμβασης της Επιθεώρησης η εταιρία δεσμεύτηκε να του εξοφλήσει τις πάσης φύσης οφειλές τέλος Ιουλίου.«

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η δεύτερη εργαζόμενη απολύθηκε επειδή «δυσφορούσε κατά καιρούς με την καθυστέρηση καταβολής της μισθοδοσίας χωρίς όμως να απευθυνθεί στη διοίκηση του Νοσοκομείου«

Παρέμβαση υπέρ των εργαζομένων  για τις απολύσεις  αποφάσισε να κάνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Όπως τόνιζαν συνδικαλιστές του νοσοκομείου η κατάσταση αυτή δείχνει ότι οι διαβεβαιώσεις που δίνονταν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, για μέτρα που έχουν παρθεί προκειμένου να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στις εργολαβίες, ήταν λόγια του αέρα.

Ταυτόχρονα τα ίδια συνδικαλιστικά στελέχη του νοσοκομείου τόνιζαν ότι όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί να η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε προχωρήσει στην μονιμοποίηση των εργαζομένων που για χρόνια παρέχουν υπηρεσίες στα Νοσοκομεία μέσω εργολάβων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.