Κρυφτούλι Κικίλια για την πολιτική της Κυβέρνησης στην Υγεία

Πηγή: ygeionomikoi.gr

Εθιμοτυπικές συναντήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο φαίνεται ότι επιδιώκει η νέα πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας στις οποίες όμως αρνείται επίμονα να τοποθετηθεί για οποιοδήποτε  ζήτημα της τεθεί.

Τόσο στην σημερινή συνάντηση του κ. Κικίλια με την ΠΟΕΔΗΝ (συνάντηση την οποία ο ίδιος ζήτησε) όσο και στην προχθεσινή με αφορμή την κινητοποίηση των εργαζομένων του νοσοκομείου Άρτας, ο υπουργός δεν απάντησε σε κανένα από τα ζητήματα που του ετέθησαν. Αντίθετα, μετέθεσε τις απαντήσεις για  τον Σεπτέμβριο.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι όχι μόνο δεν απάντησε στα κεντρικά προβλήματα που  αντιμετωπίζει το ΕΣΥ και οι εργαζόμενοί του (υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ένταξη στα ΒΑΕ, ανθυγιεινό επίδομα, μισθοί κ.α.) αλλά ούτε και σε ζητήματα που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση όπως τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις συμβάσεις στις υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Το «κρυφτούλι» του κ. Κικίλια το διευκόλυνε και η τακτική της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ που ανέχτηκε να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση fast – track χωρίς απαντήσεις που στόχο είχε μόνο να βγει η αναμνηστική φωτογραφία. Μάλιστα προκειμένου να διευκολυνθεί η πολιτική της Κυβέρνησης στην υγεία, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ ανέδειξε ως κεντρικό ζήτημα την «ανάγκη» αντικατάστασης των διοικήσεων που είχε διορίσει η προηγούμενη κυβέρνηση και την αποκατάσταση των «διωχθέντων». Στην κατεύθυνση αυτή μάλιστα «δεν έμεινε χρόνος» ώστε να τοποθετηθούν οι δυνάμεις της αριστεράς στη συνάντηση προκειμένου προφανώς να μην χαλάσει η «ωραία ατμόσφαιρα» που επιδίωκαν τόσο ο κ. Κικίλιας όσο και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ.

Είναι φανερό ότι η νέα πολιτική ηγεσία κρατά κλειστά τα χαρτιά της με στόχο να κρύψει τα σχέδιά της για τη νέα επίθεση που ετοιμάζει απέναντι στο δημόσιο σύστημα και τους εργαζόμενους στα πλαίσια των εφαρμοζόμενων μνημονιακών – νεοφιλελεύθερων επιλογών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.