Δηκτική και χλευαστική η Ένωση Αστυνομικών Δυτικής Αττικής για το περιστατικό στο Θριάσιο: «Σ’ όποιον αρέσει», λέει.

Πηγή: ergasianet.gr

Με μια προκλητική ανακοίνωση, που καλύπτει την αστυνομική αυθαιρεσία και βία κατά της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, ψυχιάτρου Αφροδίτης Ρέτζιου, το περασμένο Σάββατο, στο Θριάσιο Νοσοκομείο, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής επιχειρεί να απαντήσει, με το δόγμα «σ’ όποιον αρέσει» στις σχετικές καταγγελίες που έγιναν από υγειονομικούς συνδικαλιστικούς φορείς, όπως η ΟΕΝΓΕ, η ΑΔΕΔΥ αλλά και Πρωτοβάθμια Σωματεία, παρέχοντας πλήρη κάλυψη στους άνδρες της ΔΙΑΣ, που επιχείρησαν να περάσουν χειροπέδες στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, όταν αυτή τους ζήτησε να μην οπλοφορούν μέσα στο Ψυχιατρικό Τμήμα.

Μάλιστα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, στην ανακοίνωσή της, στηλιτεύει την πολιτική, αριστερή ιδεολογία της Αφρ. Ρέτζιου, σημειώνοντας πως ήταν υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ, είναι δηκτική, χλευαστική και μιλά για «προοδευτικές ευαισθησίες» και ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα κατά των νοσοκομειακών γιατρών κάνοντας αόριστες αναφορές σε «φακελάκια» και υποδεικνύοντάς τους να ασχοληθούν με αυτά.

Υπενθυμίζεται πως ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Σπήλιος Κρικέτοςμιλώντας στο One Channel, και μάλιστα προσφάτως, στις 10 Ιούλη, μετά την ανάληψη της εξουσίας της ΝΔ και την τοποθέτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σχολιάζοντας την υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, είπε μεταξύ άλλων πως «χρειάζεται και η νόμιμη αστυνομική βία» και «πως κανένας δεν συλλαμβάνεται με λουλούδια».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής

Με αφορμή το περιστατικό που έλαβε χώρα το Σάββατο 17 Αυγούστου στο Θριάσιο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στην ψυχιατρική κλινική επισημαίνουμε τα παρακάτω:

Ο μόνος αρμόδιος και υπεύθυνος για την φύλαξη κρατουμένων ασθενών είναι ο αστυνομικός που έχει διαταχθεί από την υπηρεσία του για το σκοπό αυτό και ουδείς έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στο έργο του καθώς τούτο εγκυμονεί κίνδυνους τόσο για τους υπόλοιπους ασθενείς, όσο για τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο και φυσικά και για τον ίδιο. Η παρέμβαση της ιατρού κ. Αφροδίτης ΡΕΝΤΖΙΟΥ, προέδρου της ΟΕΓΝΕ και πρώην υποψήφιας ευρωβουλευτή με το Κ.Κ.Ε, για τον αφοπλισμό του αστυνομικού δεν ήταν μόνο ατυχής αλλά και επικίνδυνη αν και φυσικά δεν αναμένουμε να έχει γνώσεις σε θέματα ασφάλειας.

Τώρα εάν κάποιοι πιστεύουν ότι με τις «προοδευτικές τους ευαισθησίες» θα φιλοτεχνήσουν συνδικαλιστικό και πολιτικό προφίλ και θα χτίσουν καριέρα στην πλάτη των αστυνομικών έκαναν λάθος και λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο.

Από το περιστατικό όμως γεννιούνται δυο ερωτήματα από τα οποία αναμένουμε απαντήσεις από τους υπουργούς στους οποίους απευθύνθηκε η ΟΕΓΝΕ δηλαδή στον Υπουργό Υγείας και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

1) Οι γιατροί έχουν κάποια ιδιαίτερη ασυλία, κάποια ιδιαίτερή φροντίδα από την νομοθεσία και μπορούν να αρνούνται να δώσουν τα στοιχεία τους σε αστυνομικό;

2) Ο Υπουργός Υγείας θα διατάξει και αυτός προκαταρκτική έρευνα για το περιστατικό έτσι ώστε να γνωρίζουν όλοι τόσο τις αρμοδιότητες τους όσο και μέχρι που φθάνουν οι ευθύνες του καθενός;

Όσο αφορά τα περί τραμπουκικής, αυταρχικής συμπεριφοράς, απειλών, τα περί σημερινής και προηγούμενης κυβέρνησης, τα περί απεργιών και διαδηλώσεων δεν μας αφορούν και δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική, ενδιαφέρον όμως έχει πιστεύουμε η ιατρική ανίχνευση και αξιολόγηση της ανακοίνωσης της ΟΕΓΝΕ από την συγκεκριμένη κλινική του Θριάσιου Νοσοκομείου.

Καλούμε τα μέλη της ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΓΝΕ) να ασχοληθούν με τα του οίκου τους για να εξαλείψουν χρόνιες παθογένειες (φακελάκια κ.α) για να σταματήσει το ξεζούμισμα των Ελλήνων πολιτών κάτι για το οποίο δυστυχώς έχουμε γνώση και άποψη όλοι.

Τέλος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθει από την ΕΛ.ΑΣ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.