ΜΕΤΑ: Σχόλιο για τις ξενοφοβικές δηλώσεις του Υπ. Υγείας κ. Κικίλια

Με αφορμή την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, με θέμα «Οδηγίες προς όλες τις δημόσιες δομές της Χώρας που παρέχουν υπηρεσίες υγείας σε πολίτες κρατών μελών των Ευρωπαϊκής Ένωσης και λοιπών Χωρών», ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, ανάμεσα στα άλλα δήλωσε: «Ούτε ένα ευρώ των Ελλήνων φορολογουμένων χαμένο. Δεν θα πληρώνουν πλέον οι Έλληνες φορολογούμενοι τις υπηρεσίες που το ΕΣΥ παρέχει σε αλλοδαπούς ασφαλισμένους».

Οι δηλώσεις αυτές αποκαλύπτουν πλήρως την πολιτική και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ για το δημόσιο σύστημα υγείας στη χώρα μας. Κάνοντας χρήση ακροδεξιάς ρητορικήςποντάρει στον κοινωνικό αυτοματισμό και στα συντηρητικά αντανακλαστικά του πολιτικού της ακροατηρίου. Επιχειρεί να ανοίξει και πάλι, με ευνοϊκότερους για αυτήν όρους αυτή τη φορά, τη συζήτηση περί «ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών» που καταλήγει στο βασικό νεοφιλελεύθερο στόχο ότι «όποιος πληρώνει μπορεί να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες» γενικά και ειδικά τής υγείας στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Άλλωστε, στην ίδια λογική είναι και η εγκύκλιος του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, σχετικά με τη μη χορήγηση ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας!

Το αξιοσημείωτο στην εγκύκλιο αυτή είναι το γεγονός του ότι όλες αυτές οι διαδικασίες, στις οποίες αναφέρεται, έχουν ήδη νομοθετηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόζονταν, γεγονός που επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο τέως υπουργός Υγείας, Α. Ξανθός. Άλλωστε, η βασική μνημονιακή νεοφιλελεύθερη πολιτική, αυτή δηλαδή της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών, όπως η Υγεία, υλοποιείται πιστά από όλες τις κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας.

Είναι προφανής, λοιπόν, η σκοπιμότητα της επαναφοράς του θέματος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ως ΜΕΤΑ δηλώνουμε ότι είμαστε απέναντι σ’ αυτές τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις και καλούμε τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να ενάντια στην εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας, καθώς επίσης και για την ελεύθερη πρόσβαση ΟΛΩΝ, χωρίς αποκλεισμούς, φραγμούς και εξαιρέσεις, μέσα από ένα ενισχυμένο δημόσιο σύστημα υγείας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.