Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Νάουσας: Ποιος παίρνει την ευθύνη της μη εφημέρευσης;

Πηγή: ygeionomioi.gr

Τις αποφάσεις της διοίκησης του νοσοκομείου Ημαθίας για τη μη εφημέρευση της μονάδας Νάουσας καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ο πρόεδρός του Αντώνης Λογγινίδης. Επισημαίνουμε ότι αντίστοιχες καταγγελίες υπήρξαν και από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Βέροιας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Νάουσας αναφέρει: «Από 26/8 δε μπορεί να εφημερεύσει το νοσοκομείο Νάουσας λόγω μετακινήσεων των αναισθησιολόγων μας σε Βέροια-Γρεβενά και Σαντορίνη.

Τα τελευταία χρόνια αποδυναμώνεται το νοσοκομείο από μετακινήσεις και αποσπάσεις προσωπικού στη Βέροια, κι από σήμερα μένει ακάλυπτη η εφημερία λόγω μετακινήσεων των αναισθησιολόγων.

Με ποια κριτήρια επιλέγονται γιατροί από τη Νάουσα να εφημερεύσουν στη Σαντορίνη και ποιος παίρνει την ευθύνη να κλείσει το νοσοκομείο την εφημερία;

Με την απόφαση αυτή του υπουργείου δε μπορούν να εξυπηρετηθούν εδώ τα έκτακτα χειρουργεία που θα προκύψουν.

Ποιος παίρνει την ευθύνη να πει κατάματα στους δημότες της περιοχής πως δεν έχουν την ευχέρεια άμεσης πρόσβασης στο νοσοκομείο τους αν τους τύχει κάτι;» αναφέρει η νέα ανακοίνωση, συμπληρώνοντας ότι τα προβλήματα ελλείψεων προσωπικού δεν λύνονται με μετακινήσεις αλλά με ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.

Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας ότι «Ζητάμε την εγρήγορση των βουλευτών μας για να επανέλθει η ισορροπία στη λειτουργία του νοσοκομείου, και την άμεση στήριξη και ανάδειξη των προβλημάτων μας από την ΠΟΕΔΗΝ».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.