Νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου το νοσοκομείο Κομοτηνής με όχημα τους «εθνικούς ευεργέτες»

Πηγή: ygeionomikoi.gr

Σύμφωνα με μια ρύθμιση που περνά «λάθρα» στο νομοσχέδιο που τροποποιεί την σύμβαση τού Δημοσίου με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τα έργα που θα χρηματοδοτήσει το ίδρυμα στον τομέα της υγείας, το νέο νοσοκομείο στην Κομοτηνή προβλέπεται να μετατραπεί σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση με διάφορα προσχήματα προχωρά στο σχέδιό της για ανατροπές στο νομικό χαρακτήρα των νοσοκομείων με στόχο την μετατροπή τους σε επιχειρηματικές μονάδες πλήρως αυτοχρηματοδοτούμενες.

Την προσπάθεια της Κυβέρνησης υποβοηθούν αυτή την περίοδο όχι μόνο το προεδρείο του ΠΙΣ και παπαγαλάκια που ασχολούνται με το ρεπορτάζ υγείας αλλά και πρόσωπα από τον επιχειρηματικό και πανεπιστημιακό χώρο μέσω γνωστών «επιστημονικών» εταιριών.

Το σκηνικό αυτό συμπληρώνεται από τις εξαγγελίες για εφαρμογή ΣΔΙΤ και την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος που θα εισάγει τα θεραπευτικά πρωτόκολλα προκειμένου η λειτουργία και χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας να γίνεται με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Δεν προκαλεί καμία εντύπωση η αφωνία της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ που ενώ κραυγάζει για «ψύλλου πήδημα» σιωπά για τις δηλώσεις Κικίλια για την μετατροπή Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ, την προώθηση των ΣΔΙΤ και γενικότερα για την προσπάθεια περαιτέρω εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών υγείας.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να συντονίσει τη δράση του μαζί με τις τοπικές κοινωνίες που θα υποστούν τις συνέπειες αυτών των πολιτικών και να οργανώσει ένα παλλαϊκό κίνημα αποτροπής των κυβερνητικών σχεδιασμών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.