Ανοικτό γράμμα στους υγειονομικούς που ρίχνονται στη μάχη

Η γραμματεία του ΜΕΤΑ Υγειονομικών χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες υγειονομικούς που αυτές τις κρίσιμες στιγμές με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια ρίχνονται στη μάχη για να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορονοϊού.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η μάχη θα δοθεί για να προστατεύσουμε το λαό μας που όλα αυτά τα χρόνια υπηρετούμε με αυταπάρνηση και συνέπεια και βεβαίως τους δικούς μας ανθρώπους και τους συναδέλφους μας.

Δίνουμε αυτή την μάχη μόνοι μας αφού οι χθεσινοί και οι σημερινοί κυβερνώντες «κατάφεραν» να πάμε στον πόλεμο με ελάχιστα εφόδια. Η δική μας η φαρέτρα όμως είναι γεμάτη με τα δικά μας όπλα, την αγάπη για τη ζωή και τον άνθρωπο.

Δεν περιμένουμε την αναγνώριση από το μνημονιακό πολιτικό σύστημα που ιδιαίτερα όλη αυτή την περίοδο των μνημονίων «φρόντισε» να αφήσει το δημόσιο σύστημα γυμνό από προσωπικό και υποδομές με αποτέλεσμα την εργασιακή μας εξουθένωση και την ταλαιπωρία των ανθρώπων της τάξης μας που καθημερινά ταλαιπωρούνται και πληρώνουν ακριβά για να έχουν υπηρεσίες υγείας.

Την αναγνώριση και την αγάπη την εισπράττουμε καθημερινά από τους εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας που τους φροντίζουμε και τους περιθάλπουμε. Αυτά που μας αφαίρεσαν όλα αυτά τα χρόνια σε μισθούς και δικαιώματα είναι πολλά όμως το χαμόγελο και η καλή κουβέντα των συνανθρώπων είναι ο δικός μας θησαυρός.

Προστατεύουμε όσο είναι δυνατόν το λαό μας από τον επερχόμενο κίνδυνο που ενέχει η πανδημία του κορονοϊού. Γνωρίζουμε τους κινδύνους αφού καθημερινά συνυπάρχουμε με αυτούς μέσα στα νοσοκομεία φροντίζοντας με αυτοθυσία τον κόσμο της δουλειάς.

Προστατεύουμε την δική μας υγεία γιατί μας χρειάζονται οι δικοί μας άνθρωποι αλλά βεβαίως και οι συμπολίτες μας αφού αποτελούμε τη μοναδική γραμμή άμυνας που έχει απομείνει στο λαβωμένο σύστημα υγείας.

Απευθυνόμαστε ταυτόχρονα σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή που σέβεται τον εαυτό του και θέλει να προστατεύσει τους συναδέλφους του που ρίχνονται στη  μάχη, να μην ανεχτεί την αδράνεια της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ που αυτές τις κρίσιμες στιγμές “σφυρίζει κλέφτικα”.

Τον καλούμε να μπει στην πρώτη γραμμή για να ληφθούν όσα μέτρα είναι δυνατά για να προστατευτεί η υγεία όλων των συναδέλφων. Να απαιτήσει την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων που θα περιορίσουν την έκθεση των συναδέλφων  στους κινδύνους που ελοχεύει η περίθαλψη των περιστατικών κορονοϊού. Να πάρει πρωτοβουλίες και να επιμείνει να παρθούν μέτρα προκειμένου το κάθε νοσοκομείο να αντέξει σε αυτή την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, με αίσθημα ευθύνης θα δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη και έχουμε στόχο να την κερδίσουμε. Θέλουμε να διαψεύσουμε όλους αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια είχαν βάλει στόχο να διαλύσουν το δημόσιο σύστημα υγείας και να αμφισβητήσουν τη δική μας εργασία και προσφορά

Το χρωστάμε πρώτα από όλα στον εαυτό μας, στους δικούς μας ανθρώπους και στο λαό μας που μαζί του όλα αυτά τα χρόνια έχουμε υποστεί τα πάνδεινα.

VENCEREMOS !

Υ.Γ Αφού τελειώσει αυτή η κρίση έχουμε να «λογαριαστούμε» με όλους αυτούς που με τις πολιτικές τους μας άφησαν «ξυπόλητους» στα αγκάθια αλλά και με την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ που κι αυτή με την αδράνειά της συνέβαλε στο να πάμε σε αυτόν τον πόλεμο γυμνοί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.