Είμαστε στην πρώτη γραμμή αλλά… ο υπουργός Υγείας δεν θέλει να μας δει

Πηγή: ygeionomikoi.gr

Την ίδια ώρα που ο κορωνοϊός «προελαύνει» και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία έχουν μπει στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας, η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας αρνείται να δεχτεί την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ προκειμένου να την ενημερώσει για το σχεδιασμό του υπουργείου και τα μέτρα που θα πάρει για την προστασία των υγειονομικών.

Επισημαίνουμε ότι ένα μεγάλος αριθμός υγειονομικών έχει τεθεί σε καραντίνα όχι εξαιτίας της νοσηλείας κρουσμάτων αλλά από αστοχίες στο σύστημα διαλογής των περιστατικών. Ταυτόχρονα, εξαιτίας αυτών των προβλημάτων, νοσοκομεία που καλύπτουν μεγάλες περιοχές της χώρας υπολειτουργούν λόγω του μεγάλου αριθμού εργαζομένων που έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Κι όμως στα δημόσια νοσοκομεία που είναι υποστελεχωμένα δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας εργαζόμενος για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες παρότι έχουν να αντιμετωπίσουν χιλιάδες ύποπτα περιστατικά για διερεύνηση, εκατοντάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα ενώ ένα μεγάλος αριθμός από αυτά νοσηλεύονται.

Ταυτόχρονα είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε υλικά και μέσα που είναι απαραίτητα για την προστασία των εργαζομένων.

Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα ζητήματα στα οποία πρέπει να δώσει απαντήσεις η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας σε αυτή τη συνάντηση. Δυστυχώς όμως επιχειρεί να τα βάλει κάτω από το χαλί και γι’ αυτό και δεν πραγματοποιεί την συνάντηση με την ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ.

Βεβαίως δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο το γεγονός ότι η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΔΗΣΥ – ΔΑΚΕ) δεν έχει καταγγείλει αυτή τη στάση του υπουργείου. Φαίνεται ότι η ΔΑΚΕ έχει επιβάλλει τη γραμμή της, που δεν είναι άλλη από την παροχή πολιτικής προστασίας στην Κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας.

Οι δηλώσεις λοιπόν του υπ. Υγείας για το ηρωικό προσωπικό των νοσοκομείων που είναι στην πρώτη γραμμή φαίνεται ότι γίνονται μόνο για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους μιας και ο ίδιος απαξιεί  να δεχτεί τους εκπροσώπους τους προκειμένου να τους ενημερώσει για κρίσιμα θέματα που προκύπτουν από την διαχείριση της πανδημίας και αφορούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.