Μας δουλεύουν, αντί για προσλήψεις αναζητούν εθελοντές…

Πηγή: ygeionomikoi.gr

Η πανδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται καθημερινά και τα νοσοκομεία γεμίζουν από ύποπτα και διαγνωσμένα περιστατικά. Όμως την ίδια ώρα η Κυβέρνηση αποφάσισε να προκαλέσει τους εργαζόμενους στην υγεία αφού αντί για προσλήψεις για να καλύψει τα κενά προωθεί την καμπάνια «Γίνε εθελοντής για την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19».

Την ώρα που το ΕΣΥ βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση και δοκιμάζει τις αντοχές του στην προσπάθεια για να αντιμετωπίσει της πανδημίας ακόμα και οι ελάχιστες προσλήψεις προσωρινών εργαζομένων, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, δεν έχουν φτάσει στα νοσοκομεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα ο υπ. Υγείας κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι ούτε οι μισοί από τους 2000 προσωρινούς εργαζόμενους δεν έχουν φτάσει στα νοσοκομεία.

Η κραυγή αγωνίας που απευθύνουν οι εργαζόμενοι στην υγεία στην Κυβέρνηση να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού ΤΩΡΑ, προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια κενά, δυστυχώς πέφτει στο κενό.

Νοσοκομεία που καλούνται να αντιμετωπίσουν περιστατικά κορονοϊού είναι υποστελεχωμένα και οι εργαζόμενοι εκτός από τα τεράστια κενά σε προσωπικό, αντιμετωπίζουν και τις ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας.

Παρόλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης στο διάγγελμα που απηύθυνε χθες ανέφερε ότι το ΕΣΥ είναι πλήρως στελεχωμένο σε προσωπικό και υπάρχει επάρκεια σε ατομικά μέσα προστασίας.

Ενώ λοιπόν ο Πρωθυπουργός ισχυρίζεται όλα αυτά, την ίδια ώρα η Κυβέρνηση καλεί εθελοντές για να στηρίξουν τα νοσοκομεία. Φαίνεται ότι οι νεοφιλελεύθερες εμμονές που κυριαρχούν στην Κυβέρνηση ακόμα και αυτές τις κρίσιμες ώρες δεν μπορούν να μπουν στην άκρη.

Η εμμονή στην συρρίκνωση των δημόσιων δομών υγείας και του αριθμού του προσωπικού που υπηρετεί στο ΕΣΥ βρίσκεται συνεχώς στο πίσω μέρος του μυαλού των κυβερνητικών στελεχών. Ελπίζουν προφανώς ότι μετά το τέλος αυτής της κρίσης θα μπορέσουν να συνεχίσουν αυτή την πολιτική που ακολουθήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις τη μνημονιακή περίοδο.

Όμως η πανδημία του κορονοϊού και η ανάδειξη των προβλημάτων του ΕΣΥ έχει αφυπνίσει συνειδήσεις τόσο στην ελληνική κοινωνία όσο και μέσα στο προσωπικό των μονάδων υγείας. Είναι σίγουρο ότι η επόμενη μέρα δεν θα έχει καμία σχέση με αυτές που προηγήθηκαν της πανδημίας.

Ως υγειονομικοί έχουμε αφυπνιστεί και δεν θα ξεχάσουμε σίγουρα όλους αυτούς που μας άφησαν χωρίς όπλα και εφεδρείες και την επόμενη μέρα είμαστε αποφασισμένοι να λογαριαστούμε μαζί τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.