ΜΕΤΑ: «ΟΧΙ» στην υφαρπαγή των λαϊκών περιουσιών και κατοικιών

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά τα νέα μέτρα που προσέθεσε στα όσα οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις είχαν πάρει για τη συρρίκνωση των λαϊκών εισοδημάτων για να πληρωθούν οι δανειστές, τα νέα μέτρα που πήρε για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και τον περιορισμό των εργασιακών δικαιωμάτων προς όφελος των εργοδοτών και του κεφαλαίου έρχεται τώρα με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς να συμβάλλει στην πιο βίαιη αναδιανομή πλούτου σε βάρος του λαού και υπέρ των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου.

Στόχος των δανειστών, της κυβέρνησης και των φιλομνημονιακών κομμάτων είναι με ένα «κλικ», να εκπλειστηριάζονται σε εξευτελιστικές τιμές, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό, οι λαϊκές κατοικίες και περιουσίες. Οι πλειστηριασμοί με την ηλεκτρονική πλατφόρμα ακυρώνουν τη δημόσια διαδικασία και επιτρέπουν με αδιαφάνεια και ένα κλικ 24 ώρες την εβδομάδα, από μία ώρα που είναι τώρα και με δημόσια διαδικασία, την αρπαγή των κόπων μιας ζωής των φτωχότερων και πιο αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας μας, που έχει πληγεί από τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχουν επιβάλλει.

Χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα έχουν πάρει στεγαστικά και επισκευαστικά δάνεια, τα προηγούμενα χρόνια πριν από την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης, με διαφορετικούς μισθούς και με διαφορετική αξία των ακινήτων.

Ως ΜΕΤΑ διεκδικούμε ρυθμίσεις που θα μειώνουν τα επιτόκια αποπληρωμής τους και κατά περίπτωση θα «κουρεύουν», θα διαγράφουν ή θα ρυθμίζουν τον τρόπο αποπληρωμής τους, παίρνοντας υπόψη τους μισθούς των εργαζομένων, όταν επισυνάφθηκαν αυτά τα δάνεια και τους σημερινούς, αν οι εργαζόμενοι βρίσκονται στην ανεργία, την αξία τότε των ακινήτων και τη σημερινή και μια σειρά άλλους παράγοντες κοινωνικούς, οικογενειακούς και οικονομικούς.

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών της λαϊκής περιουσίας με τη δυναμική του παρουσία έχει αποτρέψει την αρπαγή εκατοντάδων πρώτων κατοικιών από τους τραπεζίτες, τα funds και τα κοράκια. Ο αγώνας αυτός συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Το κίνημα αυτό μαζικοποιείται και δυναμώνει καθημερινά και θα αποτρέψει και την ηλεκτρονική διαδικασία αρπαγής της λαϊκής περιουσίας.

Σ’ αυτόν τον αγώνα πρέπει να παίξουν πιο ενεργό ρόλο τα συνδικάτα, να προστατέψουν την περιουσία των μελών τους και να συμπαραταχθούν με τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους σε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους που κινδυνεύει η περιουσία τους από εκπλειστηριασμό.

Εντείνουμε τον αγώνα κατά της υφαρπαγής των λαϊκών κατοικιών και περιουσιών.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ & ΟΛΕΣ
ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ 2017
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12.30
στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.